Tule külla – Mihkli kirik avatud muuseumiööl 20. mail!

Muuseumiööl on kiriku lävepakk madalam.

*Mihkli kiriku ja pastoraadi uksed on külastajatele lahti kell 17-23.
*Kirikus toimub igal täistunnil 15-minutiline orelikontsert ning seejärel ekskursioon kirikus.
*Igal pooltunnil ronimine kiriku kellatorni.

Eesmärk on tutvustada kiriku ajaloolist pärandit ja seost tänapäeva kultuurimaastikuga. Külla on oodatud huvilised nii lähemalt kui kaugemalt ning igas vanuses.

Orelil kõlavad viisid EELK Kiriku laulu- ja palveraamatust. Võib-olla kuuled tuttavat viisi “Nearer, my God, to thee, mis kõlas filmis Titanic enne laeva põhja vajumist? Või tahad keset maikuu kevadet kuulda kirikuvaikuses hoopis viisi “Püha öö”?

2023. aasta Muuseumiöö tunnuslause on ÖÖS ON LIIKUMIST. Seega, kui liigud Mihklisse autoga Tallinnast, on see 114 km. Kui Pärnust, siis 47 km. Kui teed jalutusringi ümber kiriku, siis teed … sammu. Kui ronid kellatorni, siis … . Aga mitu sammu või trepiastet on tornikellani, seda tule loe ise üle.

Kui mitte enne, siis 20. mail Muuseumiööl!

Leia veel piirkonnas huvitavaid muuseumiöö külastuskohti www.muuseumioo.ee/

Kirik on avatud külastamiseks ka Teeliste Kirikute programmis sel suvel juunist augustini pühapäeviti kell 13.30 – 15.30. Muudel aegadel kokkuleppel.

Lisatud 22.05.2023 Täname kõiki külastajaid, keda oli ligi 40 inimest, kes võtsid aja ja leidsid tee Mihkli kirikusse Muuseumiööl! Täname koguduse 10-liikmelist vabatahtlike töömeeskonda, kes tegelesid heakorra, kohvilaua, külalistega suhtlemisega ja pakkusid nii sõnalist osa kui muusikat!

Mihkli kiriku uksed avatud külastajatele Foto: A. Murs
Huvilised kellatornis Foto: A. Viiklepp
Selline pilt avanes kiriku lae peal Foto: A. Viiklepp
Väike aken kiriku paksus seinas Foto: Terje Sõrmus
Vitraaž Foto: Terje Sõrmus
Vaade altarile Foto: Terje Sõrmus

Lisa kommentaar