Tagasivaade 2023.a. suvele

Juunikuu teisel pühapäeval 11. juunil täistasime Mihklis hõbeleeri, kalmistupüha ja 35 aasta möödumist Vabadussõjaausamba taasavamisest Mihkli kalmistul.

Hõbeleer tähendab 25 aasta möödumise tähistamist leeriõnnistamisest. Kuna vahepealsetel aastatel ei ole Mihklis hõbeleere tähistanud, siis kutsusime seekord kokku aastatel 1988 kuni 1998 Mihklis leeris käinud, keda oli kirjade järgi 160 inimest. Osad nendest on küll juba Taevakoju kutsutud ja osadega kogudusel kontakt kadunud, aga välja saadetud sai ligi 100 kutset. Suvi on alati sündmusterohke aeg, on koolide ja suguvõsade kokkutulekuid, pulmi ja reisimist ning seega oli suur rõõm, et Mihklisse kohale olid saanud tulla 20 hõbeleerilast.

Hõbeleer Mihkli kirikus 11/06/2023 Foto: Avo Siim
35 aastat Vabadussõjaausamba taasavamisest, kõneleb Toomas Kivimägi Foto: Avo Siim

Teine väga tähtis päev suves oli 9. juuli, mis oli ristimis- ja leeripäev Mihklis. Ristitud sai 3 last ning kogudusega liitus 3 uut liiget.

Ristimis- ja leeripäev Mihklis 9/7/2023 Foto: Tauno Mihklepp

Augustikuu kaks suurt sündmust olid 5.-6. augustil Lääne praostkonna piiblipäev Pikaveres ja Pikavere palvemaja 193. aastapäeva tähistamine. Mõlemal päeval toimus ka Eesti Piibliseltsi poolt videopiibli salvestamine, mida saab vaadata-kuulata internetis.

Piiblipäeval kõneles Jaan Bärenson Eesti Piibliseltsist Foto: Illimar Toomet
Piibel koguduses töötuba, kõnelemas Mattias Haamer Foto: Illimar Toomet
Pikavere palvemaja 193 aastapäevalised Foto: erakogu

Nii see suvi mööduski. Juba jõudis kätte september ja mihklipäev ning 28. septembril sai peetud traditsiooniline Lääne praostkonna konverents, kus jumalateenistusel jutlustas külalisena Saarte praost Anti Toplaan.

Foto: Illimar Toomet

Muusikaga teenisid kaasa Gerd Linden-Liljehage ja Jan Liljehage Soomest, Pirttikülast.

Foto: Illimar Toomet

8. oktoobril tähistasime lõikustänupüha. On suur põhjus tänulik olla, sest Jumala õnnistusel ja lahkete annetajate toel on koguduse maise vara haldamistegevuses üks oluline verstapost realiseerumas – Pastoraadi katuse vahetus. Töö käigus tuleb nii mõndagi välja. Nii selgus, et üks korsten tuleb terve katusealuse jagu täiesti uuesti laduda.

Täname kõiki, kes oma panusega seda suurt ettevõtmist on toetanud! Veel puudu oleva omaosaluse katteks ootab kogudus annetusi EELK Mihkli Miikaeli koguduse a/a SEB EE671010220201587228

Pastoraadi katuse ehitus Foto: Anti Toplaan

Lisa kommentaar